Våre sommertilbud

Vi tilbyr tre gratis natt på et 4-stjerners hotell for vår Allon4 behandlingspakke.
Vi tilbyr gratis flybillett for Tromsø / Trondheim - Budapest flyreiser.

Dette tilbudet gjelder kun for behandlinger som koster mer enn 60000 kroner.
Vi gjør oppmerksom på at dette tilbudet kun gjelder for pasienter som kommer for sin første behandling.

Kortere tid til faste tenner, selv med lite kjeveben – All on 4

All-on-4 Implantat

Kortere tid til faste tenner, selv med lite kjeveben

For godt til å være sant? Nei, faktisk ikke. Det gjelder bare å ta i bruk metodene som finnes.

All-on-4™ full rehabiliteringspakke 122 500 NOK

Ikke bare vil du få tannpleie på din første tur,
men vi vil også overraske deg med en spesiell reiserabatt.

Nødvendig behandlingstid: 3 arbeidsdager

Reiserabatt: gratis flyplass-hotelloverføring + første avtale til praksis med praksis drosje. 

Som navnet antyder, trenger du bare 4-6 implantater, noe som reduserer behandlingstiden. Disse 4-6 implantatene vil bli brukt til å feste den 12-deler faste protesen. Fordi implantatene er plassert i en spesiell vinkel, unngås bein erstatning med lengre helingstider.

*Pakken inkluderer alt du trenger for midlertidig og permanent fast erstatning. (4-6 implantater, ct, panoramabilder, konsultasjoner, tannuttrekninger, kirurgiske kostnader, midlertidig protese festet med skruer)”

Kun 4 implantat?

Bruker vi alltid bare 4 implantat? Nei. Noen ganger bruker vi 5 eller 6 implantat i samme kjeve. Dette kommer an på situasjonen, men det har uansett ingen praktisk betydning for deg.

Er størrelsen på implantat viktig?

Ja. Små implantat vil vi helst unngå siden de kan ha dårligere overlevelse enn større implantat.
La oss forklare: Det er vanlig at implantat har litt bentap rundt der de stikker opp fra benet. Eksempel: Setter vi inn et 8 mm implantat, og du får 2 mm bentap, så er det bare 6 mm igjen av implantatet som sitter i benet. Det er litt lite og kan være problematisk på sikt.
Setter vi derimot inn implantat med 13 mm lengde og du får 2 mm bentap, er det fortsatt 11 mm igjen av implantatet i benet, noe som er mye.

Faste tenner med en gang

Når kirurgen setter inn implantatene måles styrken (momentet) og den viser hvor godt implantatet sitter i benet. Er denne styrken høyere enn 35 Nmm, kan vi helt trygt sette på tenner med en gang. Disse tennene er midlertidige i en periode på 4 måneder.

Er du redd for å sette deg i tannlegestolen?

Det som holder folk unna tannlegen er frykt.
Frykt for at inngrepet skal gjøre vondt.
Frykt som bunner i dårlige opplevelser hos tidligere tannlege.
Frykt for å vise frem hvor dårlig tannstatus er.
Frykt for kostnadene.
All on 4 er desidert den behandlingen OralCare utfører oftest på de som vil ha faste tenner. Det er ca. 100 personer i året som får utført denne prosedyren ved våre klinikker.
Det er derfor du kan forvente å bli tatt på alvor og du kan være sikker på at vi snur hver stein for å finne en løsning som gir deg faste tenner.

Er du en kandidat til All on 4?

Så og si alle, med normal god helse, kan få All on 4. Sliter du med manglende tenner, bruker protese som ikke sitter eller er snart tannløs, kan denne behandling gi deg faste tenner igjen, selv med dårlig utgangspunkt på benvolum.

De som er behandlet for kreft, med cellegift eller stråling mot kjeveområdet, må vurderes nærmere for å fastslå mulighet for implantatinnsetting.

De som er behandlet for kreft, med cellegift eller stråling mot kjeveområdet, må vurderes nærmere for å fastslå mulighet for implantatinnsetting.

Ikke absolutt alle kan få All on 4. Det er de som har veldig stort bentap og som rett og slett ikke har noe kjeveben igjen i det hele tatt. Men disse kan bli vurdert for Zygomaimplantat eller Exoimplantat.

Røntgen på klinikken

Alder i seg selv er ingen hinder for behandling.

Pasienter som har brukt medisin mot osteoporose er ofte ikke gode kandidater til implantat. Det kommer an på hvor lang tid du har brukt det og dosering.

Personer som gnisser tenner, har forhøyet risiko for brudd på tannerstatningen. Det er også slik at gnisser du tenner, ønsker vi ikke å lage faste tenner med en gang, da dette kan gi økt sjanse for at implantatene ikke integrerer seg med benet ditt.

Ofte stilte spørsmål

Har du tannlegeskrekk?

Har du tannlegeskrekk? Du kan få full narkose eller sedasjon og sove deg gjennom operasjonen. Da slipper du være redd for ikke å klarer å gjennomføre. Avtrykk, oppfølgingsavtaler og innsetting av selve tennene må derimot gjøres i våken tilstand.
Når vi gjør All on 4 i begge kjever samtidig, Exoimplantat eller Zygomaimplantat, planlegger vi alltid å gjøre dette i narkose.
Husk; narkose er noe du må utredes for, god tid i før operasjon. Det er egne krav til hvem som kan få narkose og ikke.

Jeg har ett implantat fra før, kan det brukes?

Sannsynligvis ikke. For å få best mulig utseende på dine nye tenner, må vi utføre en benreduksjon og da kan det være at dette implantatet hindrer det og derfor må fjernes.

Hvor lang tid tar det?

Selve operasjonen tar fra 1 til 2 timer pr kjeve. Det som avgjør lengden på inngrep, er for eksempel om tenner skal fjernes samtidig og om behandling skal gjøres i narkose.

Kan jeg spise det jeg vil?

I helningsperioden etter operasjonen må du være forsiktig og spise myk mat. Etter 4 mnd. og kontroll med røntgen viser at implantatene er fullt integrert med kjevebenet, skal vi lage en ny tannerstatning til langtidsbruk.
Da kommer ofte spørsmålet; hvorfor ikke lage den med en gang? Fordi vi vil se at alle implantatene er integrert før denne kostbare tannerstatningen lages. Gum og tannkjøtt må også gro helt, slik at de nye tennene blir en nøye tilpasset tannkjøttet.

Ventetid eller venteliste

Har du ikke lyst til å vente, så trenger du ikke vente. Gjennomsnittlig tar det 43 dager fra første undersøkelse til behandlingen gjennomføres her hos OralCare. Den korteste tiden fra undersøkelse til operasjon var en pasient som kom tannløs til første undersøkelse på onsdag og gikk hjem med faste tenner allerede påfølgende lørdag.

Fremgangsmåte

Første besøk: Konsultasjon med tannlege og røntgen.
Andre besøk: Pre-operativ tannrens (om du har tenner igjen).
Tredje besøk: Denne dagen vil du tilbringe på klinikken.
Avtrykk av munn og tenner før operasjon.
Operasjon, tenner fjernes og implantat settes inn
Avtrykk av implantat og munn etter operasjon
Fjerde besøk: Innen 48 timer etter operasjonen får du faste midlertidige tenner.
Oppfølgingsavtaler: 2 uker, 2 mnd og 4 mnd etter operasjon kommer du på oppfølgingsavtaler.
Til slutt: 3 – 5 avtaler for å lage ny langtids tannerstatning.

Gjør det vondt?

Selve operasjonen gjøres under det man kaller vanlig «tannlegebedøvelse» og er smertefri.
Etter operasjonen får man utskrevet smertestillende tabletter, som brukes ved behov. Mange opplever at de ikke trenger å bruke slik tabletter i det hele tatt.

De som har ubehag etter operasjonen beskriver dette som press, dunking eller sårt i munnen. Disse plagene er forventet å gå over innen et par døgn.

Rett etter operasjonen vil du oppleve minimalt med ubehag siden du fortsatt er bedøvd. I de påfølgende dagene vil du kunne oppleve hevelse, blødninger, kjenne press eller mild smerte, som de fleste også tolererer uten å bruke smertestillende tabletter. Blir det trukket tenner samtidig med innsetting av implantatene, kan det være dette du kjenner etterdønningene av etter operasjonen. De som er helt tannløse når de får All on 4, kjenner ofte ingen ubehag etter operasjonen.

Komplikasjonsrisiko

De siste 10 årene hvor All on 4 har blitt brukt, er det høy suksess på behandlingen. Det er flere studier som viser suksessrater fra 95% til 99 %.

Langtidssuksess med implantat avhenger i stor grad av pasientens egen evne til å ivareta renhold på daglig basis og jevnlig oppfølging hos tannlege. Om pasienten ikke opprettholder dette nivået og følger tannlegens råd, kan man oppleve å befinne seg i den situasjon at implantatene får problemer, som f.eks. bentap og til slutt løsne helt.

OralCares egne pasienter viser samme situasjon. Den komplikasjonsrisikoen som det er størst sjanse for skjer, er at du brekker av en tann på tannerstatningen. Dette er først og fremst et estetisk problem og ikke en komplikasjon som påvirker implantatene. Dette ordner vi raskt og enkelt på klinikken.
Ønsker du å vite mer om dine muligheter? Skriv til oss eller ring oss.

Tannhelsetjenester

Illustrasjon av tannimplantat med distanse og implantatkrone

Tannimplantat

Unga løst gebiss

Implantat ved lite ben overkjeve

Kontakt

Fyll ut skjema hvis du er interessert i time for undersøkelse/konsultasjon

Interessert i tannbehandling i utlandet?
Ring oss på 91 90 02 49 eller send inn skjema så tar vi kontakt med deg. Vi som svarer deg er norsk, derfor ønsker vi gjerne at du skriver til oss på norsk.

Bestill undersøkelse